Cselgáncs GP - Tóth László: remek világbajnoki főpróba volt
2018.08.13
Cselgáncs GP - Tóth László: remek világbajnoki főpróba volt
Tóth László, a Magyar Judo Szövetség (MJSZ) elnöke szerint a négy érmes helyezéssel várakozáson felül szerepelt a hazai csapat a Papp László Budapest Sportarénában rendezett olimpiai kvalifikációs Grand Prix-viadalon.

"Számomra ez az álom kategória volt, egy sportvezetőnek ezért érdemes küzdeni. Ezekkel a szenzációs eredményekkel adósak voltunk a tavalyi, budapesti vb óta, amikor nem szereztük érmet" - kezdte visszatekintőjét. - "A verseny előtt azt gondoltam, hogy egy érem fontos lenne, egy második esetén pedig én már jól érzem magam. Remélem, hogy a hatalmas munkát végző versenyzők ezzel lelki támogatást kaptak, hogy érdemes dolgozni, a küzdelemnek megvan az eredménye. Így a bakui vb-re önbizalommal felvértezve utazhatunk el."

Az MJSZ első embere kifejtette, sportszakmai szempontból azért választották az augusztusi időpontot, mert ez a világbajnokság előtti utolsó nagy verseny, melyet négynapos nemzetközi edzőtábor követ Tatán. Emellett a gyermekeket is könnyebb a csarnokba csábítani szurkolásra az iskolai időszakon kívül.

"Az, hogy 86 ország képviselői léptek itt tatamira, ami GP-rekord, annak köszönhető, hogy közel van a bakui vb, másrészt a világelit szívesen jön Magyarországra" - hangsúlyozta Tóth László. - "Tavaly remekül sikerült a világbajnokság, és ötven év versenyrendezési tapasztalata áll mögöttünk. A Papp László Arénában megfelelő méretű bemelegítőterem áll rendelkezésre, azzal pedig, hogy kettőről háromnaposra nőtt a GP, élhetőbb és áttekinthetőbb lett."

Ami a bakui vb-t illeti, a dzsúdósok elnöke tréfásan közölte, a mostani hétvége után öt éremmel lenne elégedett.

"Komolyra fordítva a szót, egy érmet szereznünk kell majd, és esetleg legyen egy második is, ez a realitás. Budapesten mindenesetre elindultunk felfelé, remek főpróba volt" - tette hozzá, majd röviden kitért a 2020-as tokiói játékokra is. - "Nagy vágyam az, hogy megközelítsük vagy megismételjük a négy érmet hozó barcelonai olimpiát, és amint Kovács Antalnak, a szövetség alelnökének mondtam, én már csak azért dolgozom, hogy ne maradjon ő egyedül olimpiai bajnok."

Ungvári Miklós (73 kg) és Tóth Krisztián (90) arany-, Karakas Hedvig (57) és Szabó Frigyes (73) pedig bronzérmet nyert a budapesti GP-n, melynek 2014 óta íródó történetében idén is lett hazai arany.

A kétéves olimpiai kvalifikáció májusban a kínai Grand Prix-val kezdődött, és 2020 májusában fejeződik be. A cselgáncsozók következő nagy megméretése a bakui világbajnokság lesz szeptember 20. és 27. között.Forrás: MTI

Kiadó: FMS Online media
Szerkesztőség: sportpress@sportpress.hu
Értékesítés: sales@fmsonline.hu
Médiaajánlat