Cselgáncs-vb - Tóth Krisztián: mindent kiadtam magamból
2018.09.25
Cselgáncs-vb - Tóth Krisztián: mindent kiadtam magamból
Csalódottan és fáradtan tekintett vissza a hétfői versenynapra a 90 kilogrammban ötödik Tóth Krisztián az olimpiai kvalifikációs bakui cselgáncs-világbajnokságon.

"Hat golden score-os meccsem volt, meg vagyok elégedve magammal, mert mindent kiadtam magamból, ma ez erre volt elég" - kezdte értékelését.

"Azért fogtam a bordámat, mert az egyik ellenfelem keze egy esésnél alám került, és megreccsentette, de nem hiszem, hogy eltört. Nehéz megfogalmazni, hogy az elődöntő vagy a bronzmeccs miatt vagyok-e csalódottabb, rengeteg dolog bugyog még a fejemben."

A korábban vb-második dzsúdós elmondta, sosem szidja a bírókat, ha ők úgy látták jónak az ítélkezést, ahogy tették, akkor bizonyára úgy volt jó.

A bronzmérkőzésre áttérve a Pénzügyőr versenyzője kifejtette, nagyon mérgesen ment fel a tatamira, és megpróbálta szétbontani a japán Nagaszava Kenta fogását, majd ahogy edzője, Pánczél Gábor mondani szokta, "kard ki kard, és hadd szóljon".

"Az elején nagyon jól felrúgott, később dobtam rajta egy óriásit, így visszahoztam a meccset, fej fej mellett haladtunk. A végén már tényleg úgy éreztem, hogy az utolsókat rúgom, kiment a kraft, befordultam, ő visszakontrázott, és ő lett a bronzérmes" - idézte fel utolsó mérkőzését.

A kimerítő hosszabbításos találkozókról Tóth Krisztián úgy vélekedett, hogy a mostani élbolyban nagyon közel vannak egymáshoz a versenyzők, így nehezen dobják meg egymást, elvétve vannak akciók.

"Azt a támadó dzsúdót csináltam, amit az edzőm mondott, ez az első négy meccsen elég volt. Az egész magyar csapat nevében szeretném megköszönni a szurkolást, nem csak a sajátomnak érzem ezt az ötödik helyet, és reméljük, hogy a hátralévő napokon túlszárnyalnak engem" - tette hozzá a 24 éves dzsúdós.Forrás: MTI

Kiadó: FMS Online media
Szerkesztőség: sportpress@sportpress.hu
Értékesítés: sales@fmsonline.hu
Médiaajánlat