Férfi röplabda Extraliga - Megvédte címét a Kazincbarcika
2019.04.30
Férfi röplabda Extraliga - Megvédte címét a Kazincbarcika
Megvédte címét és története során ötödször lett bajnok a Kazincbarcika férfi röplabdacsapata, miután hétfőn a döntő negyedik mérkőzésén harmadszor is legyőzte a Pénzügyőrt.

Eredmény, döntő, 4. mérkőzés:

LV Sport Pénzügyőr SE-Vegyész RC Kazincbarcika 2-3 (-27, 14, -16, 26, -9)

A párharc végeredménye: 3-1 a Kazincbarcika javára.

A borsodiak az első és a harmadik meccsen saját közönségük előtt diadalmaskodtak, míg a párharc második, fővárosi összecsapásán a Pénzügyőr bizonyult jobbnak.

A negyedik találkozó első szettjében végig kiélezett küzdelmet folytatott a két együttes, az ellenfelénél - és önmagához képest is - valamivel többet hibázó vendégek négy játszmalabdát hárítottak, mielőtt kihasználták volna az első sajátjukat a játszma lezárására. A második szettben nagy fordulat történt: a korábban a Vasas női csapatával négyszeres bajnok Jókay Zoltán vezette Pénzügyőr hatékony szervákkal és remek blokkokkal hamar elhúzott, előnyét pedig a játszma végéig folyamatosan növelve könnyeden egyenlített.

A harmadik felvonásra 180 fokos fordulatot vettek az események. Leginkább jó nyitásaiknak köszönhetően a barcikaiak irányították a játékot, soraikban a korábbi válogatott Németh Szabolcs remekelt. A hazaiak nem találták a vendégszervák és az egyre magabiztosabb barcikai blokkok ellenszerét, így 80 perc után egy szettre került a címvédéstől a szlovák Marek Kardos irányította borsodi alakulat. A negyedik játékrész az elsőhöz hasonló szoros küzdelmet hozott, amelyben egyik csapat sem tudott három pontnál nagyobb különbséggel meglépni. A kiélezett - szóváltásoktól sem mentes - végjátékban a hazaiak két mérkőzéslabdát hárítottak, mielőtt a második szettlabdájukat kihasználva újból egyenlítettek.

A rövidített játékrészben Németh ászaival vett villámrajtot a címvédő (0-4). A Pénzügyőr küzdött ugyan, de az ismét remekül működő barcikai sánccal szemben tehetetlenek voltak a hazaiak. A borsodiak így a 135 perces csata végén, egy hosszúra szálló hazai nyitást követően ünnepelhették újabb aranyérmüket.

A Kazincbarcika ezt megelőzően 2003-ban, 2004-ben, 2006-ban és tavaly lett bajnok.

A Pénzügyőr ezzel megismételte 2017-es teljesítményét, és másodszor lett ezüstérmes a bajnokságban, valamint a Magyar Kupában is.

korábban, a 3. helyért, 4. mérkőzés:

Fino Kaposvár SE-Kecskeméti RC 3-0 (22, 13, 20)
A párharc végeredménye: 3-1, a Kaposvárnak.Forrás: MTI

Kiadó: FMS Online media
Szerkesztőség: sportpress@sportpress.hu
Értékesítés: sales@fmsonline.hu
Médiaajánlat