Cselgáncs-vb - Csernoviczki a 16 között, Szabó kiesett
2019.08.25
Cselgáncs-vb - Csernoviczki a 16 között, Szabó kiesett
Csernoviczki Éva két győzelemmel bejutott a 16 közé, Szabó Csaba viszont kiesett a tokiói olimpiai kvalifikációs világbajnokság vasárnapi nyitónapján.

A 33. vb-nek otthont adó Nippon Budókan csarnokban - amely jövőre az ötkarikás dzsúdótorna helyszíne lesz - a 48 kilogrammban olimpiai bronzérmes Csernoviczki elsőként a mauritiusi Priscilla Moranddal találkozott. A 32 éves tatabányai dzsúdós alaposan megküzdött kétszeres Afrika-bajnoki harmadik riválisával, és csak hosszabbításban tudta legyűrni őt.

A második fordulóban a dél-afrikai Geronay Whitebooi következett, akit egy-egy intés után, a meccs derekán horogdobással földre vitt, s az akció vazaarit ért. Az összecsapás 3 perc 23 másodpercnél fejeződött be, amikor a kétszeres Európa-bajnok magyar egy látványos válldobásra ippont kapott.

A 2011-ben vb-bronzérmes Csernoviczkire a nyolcaddöntőben a 2017-ben Budapesten világbajnok, tavaly Bakuban pedig vb-második japán Tonaki Funa vár, akit legyőzött eddigi két találkozójukon.

A nyitónap másik magyarja, a 60 kilós Szabó Csaba bemelegítés gyanánt fél perc alatt "elintézte" a kiribati Noketi Nanimatangot. Az U23-as Eb-ezüstérmes kecskeméti versenyző a folytatásban az izraeli Daniel Ben Daviddal akaszkodott össze, és egy-egy intést követően vazaarival kikapott. Ezzel a számára véget ért a világbajnokság.Forrás: MTI

Kiadó: FMS Online media
Szerkesztőség: sportpress@sportpress.hu
Értékesítés: sales@fmsonline.hu
Médiaajánlat